DE WINNAARS

Hieronder treft u een overzicht aan van de winnaars van de dermatologieprijzen sinds 1994:

2019 Dr. Menno Gaastra - Gouden Leeuw Dermatologieprijs
2019 Dr. Laura Kienhorst - Jonge Leeuw Dermatologieprijs
2018 Dr. Kees-Peter de Roos - Gouden Leeuw Dermatologieprijs
2018 Drs. Sebastiaan van der Bent - Jonge Leeuw Dermatologieprijs
2016 Prof. dr. T. Rustemeyer - Gouden Leeuw Dermatologieprijs
2016 Drs. S. Lubeek - Jonge Leeuw Dermatologieprijs
2015 Dr. S. de Mare - Gouden Leeuw Dermatologieprijs
2015 Dr. Van der Zee - Jonge Leeuw Dermatologieprijs
2014 Dr. C. van Montfrans - Gouden Leeuw Dermatologieprijs
2014 Dr. Driessen - Jonge Leeuw Dermatologieprijs
2013 Prof. dr. Spuls - Gouden Leeuw Dermatologieprijs
2013 Dr. A.H.M.M. Arits - Jonge Leeuw Dermatologieprijs
2011 Drs. C.L.M. van Hees - Gouden Leeuw Dermatologieprijs
2011 Dr. R.R. van den Bos - Jonge Leeuw Dermatologieprijs
2010 Dr. B. Thio
2009 Dr. S. G.M.A. Pasmans
2008 Dr. G.A.M Krekels
2006 Dr. J.H. Sillevis Smitt
2005 Prof. Dr. W.R. Faber
2004 Dr. J.R. Mekkes
2003 Dr. R. Damstra
2002 Dr. K.H. Tjiam
2001 Dr. B. Naafs
2000 Dr. A.C. de Groot
1999 Prof. Dr. P.J. Coenraads
1998 Prof. dr. Oranje
1997 Dr. J.J.E. van Everdingen
1996 Prof. Dr. W.A. van Vloten
1995 Dr. D. de Hoop
1994 Dr. H.J. Hulsebosch

GOUDEN LEEUW DERMATOLOGIEPRIJS 2019
Dr. Menno Gaastra, Dermatoloog/Fleboloog bij Centrum Oosterwal, Noordwest Ziekenhuisgroep en Huid Medisch Centrum
Op zijn eigen manier en met zijn eigen bewoordingen zet collega Gaastra zich al decennia in voor de Nederlandse dermatologie. Hij zit/zat in vele commissies van de NVDV en EADV maar is daarnaast ook een toonbeeld van ondernemerschap. Zijn gedreven en onbaatzuchtige instelling met betrekking tot de dermatologie maakte hem een zeer terechte winnaar van de 25e Gouden Leeuw uitreiking.
JONGE LEEUW DERMATOLOGIEPRIJS 2019
Dr. Laura Kienhorst, Aios Dermatologie, UMC Utrecht

Naast haar dagelijkse besoin als AIOS dermatologie heeft zij, nadat ze een ruim voortraject reeds aflegde in de juridische kant van de geneeskunde, vele bestuurlijke/beleidsmatige taken bij de NVDV zoals: mentorstipendium, werkgroep kennisagenda en Projectgroep consortium. Zij is een actieve voorzitter van de VADV (vereniging voor arts-assistenten Dermatologie en Venereologie) en actief in diverse commissies van "De Jonge Specialist" waaronder de commissies financieel en commissie technologische innovatie in de medische vervolgopleiding. Naast deze bestuurlijke taken wordt ze door haar collegae ook nog gezien als een goede, communicatief sterke prettige collega. Haar inspanningen zijn een voorbeeld voor iedereen en zij verdient daarmee dit jaar 'met recht' de Jonge Leeuw.GOUDEN LEEUW DERMATOLOGIEPRIJS 2018
Dr. Kees-Peter de Roos, DermaPark, Uden

JONGE LEEUW DERMATOLOGIEPRIJS 2018
Drs. Sebastiaan van der Bent, dermatoloog in opleiding, VUmc Amsterdam

GOUDEN LEEUW DERMATOLOGIEPRIJS 2016
Prof. dr. Thomas Rustemeyer, VUmc Amsterdam

Jurylid Bibi Montfrans: ďDe Gouden leeuw gaat naar de ĎLeonardo da Vincií van de dermatologie: professor Thomas Rustemeyer, dermatoloog-allergoloog VUmc. Hij is beeldbepalend voor de allergologie en arbeidsdermatologie in Nederland en zeker ook internationaal (President elect van de European Society of Contact Dermatitis). Thomas is oprecht betrokken bij zijn patiŽnten, met uitgebreide kennis variŽrend van bijzondere allergiŽen voor metaal of insuline tot tatoeages, tot basale kennis van het afweersysteem.Ē
JONGE LEEUW DERMATOLOGIEPRIJS 2016
Drs. Satish Lubeek, AIOS in het Radboudumc Nijmegen

Jurylid Bibi Montfrans: ďMet het onderzoek en het onderwijs ten behoeve van de kwetsbare oudere en de geriatrische patiŽnt met een huidaandoening tilt Satish Lubeek de kwaliteit van onze dermatologische patiŽntenzorg naar een hoger plan.Ē
GOUDEN LEEUW DERMATOLOGIEPRIJS 2015
Saskia de Mare, Rijnstate

De GOUDEN LEEUW Dermatologieprijs is uitgereikt aan Saskia de Mare, dermatoloog in het Rijnstate ziekenhuis in Velp. De jury noemde De Mare een ‘altijd toegankelijke collega, met visie, een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een enorme inzet voor eigenlijk alle dermatologen in Nederland en hun patiënten’. Doel van De Mare is een goede kwaliteit van zorg en duidelijkheid bieden aan dermatologen en hun patiënten over de vergoedingsstatus van hun behandeling. Daarnaast heeft ze veel betekend voor dermatologisch Nederland als voorzitter BBC (Beroeps Belangen Commissie NVDV) en beleidsadviseur van de NVDV.
JONGE LEEUW DERMATOLOGIEPRIJS 2015
Hessel van der Zee, Erasmus MC

De JONGE LEEUW Dermatologieprijs is uitgereikt aan Hessel van der Zee, dermatoloog in opleiding aan het Erasmus MC in Rotterdam. Van der Zee heeft zich als lid van de werkgroep Hidradenitis suppurativa (HS) en als medisch adviseur van de patiëntenvereniging buitengewoon ingezet voor de patiënt met HS. Tevens heeft hij als dermatoloog in opleiding al vele publicaties op zijn naam staan en is hij co-auteur van een hoofdstuk in het nieuwe Rook’s Textbook of Dermatology.
GOUDEN LEEUW DERMATOLOGIEPRIJS 2014
Bibi van Montfrans, Erasmus MC

De Gouden Leeuw Dermatologieprijs is uitgereikt aan Bibi van Montfrans. Erasmus MC Rotterdam. Bibi heeft veel betekend voor dermatologisch Nederland als bestuurslid van de NVDV, met haar PR-werk voor het EADV congres, dat dit jaar in Amsterdam heeft plaatsgevonden en door haar inzet voor het postgraduaat onderwijs. Tenslotte is zij intensief betrokken bij het ontwikkelen van een keratinocytenkweek ten behoeve van een autologe huidtransplantatie.
JONGE LEEUW DERMATOLOGIEPRIJS 2014
Rieke Driessen, Radoubumc

De Jonge Leeuw Dermatologieprijs is uitgereikt aan Rieke Driessen, dermatoloog in opleiding aan het Radboudumc. Rieke heeft zich de afgelopen jaren onuitputtelijk ingezet voor het verbeteren van de logistiek op de polikliniek dermatologie van het Radboudumc. Tevens heeft zij een grote bijdrage geleverd aan het implementeren van een nieuw elektronisch patiëntendossier en het opzetten van een poli specifiek voor psoriasispatiënten die behandeld worden met biologicals.
GOUDEN LEEUW DERMATOLOGIEPRIJS 2013
Phyllis Spuls, AMC

De Gouden Leeuw Dermatologieprijs 2013 is uitgereikt aan Phyllis Spuls, AMC Amsterdam.
Juryvoorzitter Frank Bruins reikte namens de vakjury de prijs uit aan Phyllis Spuls vanuit de volgende motivatie:
'Phyllis is een zeer bevlogen dermatoloog en een briljante onderzoeker die zich met hart en ziel inzet voor de NVDV (o.a. voorzitter domeingroep inflammatoire dermatosen) en haar patiŽnten. Phyllis heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van de Europese en Nederlandse Richtlijn Psoriasis, is o.a. lid van het exclusieve gezelschap van EDEN (European Dermatology Epidemiology Network), van de excecutive committee van HOME (Harmonising Outcome Measures for Eczema) en van de European Taskforce Atopic Dermatitis. Ze is associate editor van de Journal of Investigative Dermatology en Epidemiology section editor van de British Journal of Dermatology. Daarnaast levert Phyllis een grote bijdrage aan de wetenschap door o.a. de ZonMw projecten en haar inspirerende rol bij het begeleiden van promovendi in zowel psoriasis als atopisch eczeem'.


Fotografie Toke Goseling


JONGE LEEUW DERMATOLOGIEPRIJS 2013
Aimée Arits: MUMC

Aimée is volgens velen een 'super AIOS', 'een bevlogen clinicus met alle kwaliteiten die een goede dermatoloog hoort te bezitten'. Aimée kreeg de Jonge Leeuw Dermatologieprijs met name voor haar onderzoek en promotie op het gebied van basaalcelcarcinoom en de kosten effectiviteitsanalyse van de BCC behandeling. Ze verrichtte deze studie in 7 centra met 600 patiënten, deels voor en deels naast haar opleiding.


Fotografie Toke Goseling


Fotografie Toke Goseling


GOUDEN LEEUW DERMATOLOGIEPRIJS 2011
Colette van Hees: Een gedreven duizendpoot

De Gouden Leeuw Dermatologieprijs 2011 is uitgereikt aan Colette van Hees, dermatoloog in het Reinier de Graaf Ziekenhuis voor haar bereikte succes en enorme inzet voor patiënten en collega’s. “Alles wat zij doet binnen het vakgebied, gebeurt met 100% inzet en is succesvol. Of dit nu tropendermatologie is in het LUMC, het opzetten van een vulvapoli in Reinier de Graaf ziekenhuis, lokatie Voorburg, of bestuurlijk werk voor de NVDV: Colette zet haar schouders eronder”, aldus juryvoorzitter Frank Bruins.
JONGE LEEUW DERMATOLOGIEPRIJS 2011
Renate van den Bos: Talentvol, autoriteit in flebologie

De Jonge Leeuw Dermatologieprijs 2011 is uitgereikt aan dermatoloog Renate van den Bos uit het Erasmus MC voor haar passie en talent voor het vak. Als AIOS dermatologie heeft ze zich toegelegd op de flebologie (spataderen, vocht in benen) en is in korte tijd een autoriteit geworden op dit gebied.
2010 Bing Thio - Innovatief I-Pod project
Bing Thio ondervond tijdens zijn spreekuur dat informatieoverdracht over huidziekten aan patiŽnten geoptimaliseerd kan worden. “Ik heb in een studio in Hilversum 20 filmpjes opgenomen waarin ik zelf uitleg geef over psoriasis aan de patiŽnt. Als de patiŽnt zich inschrijft in ons ziekenhuis wordt een I-Pod met de filmpjes door de nurse practitioner uitgereikt met daarbij een koptelefoon. Terwijl de patiŽnt in de wachtkamer zit, kan hij rustig de voorlichtingsfilmpjes bekijken en vervolgens gericht vragen stellen tijdens het consult. We hebben relevante onderwerpen genomen zoals psoriasis & alternatieve geneeswijzen, psoriasis & oorzaken, psoriasis & je seksleven. Na evaluatie bleek dat  de informatie veel beter en langer wordt opgenomen door de patiŽnt.” Volgens Thio zit de kracht van het programma in het feit dat de eigen dokter uitleg geeft aan de patiŽnt die vervolgens bij dezelfde dokter in de spreekkamer zit. Thio is nu van plan te starten met een serie over constitutioneel eczeem en zou het liefste deze op I-Pad zetten, vanwege het grotere schermformaat.
2009 Suzanne Pasmans
Ze ontwikkelde in Utrecht een Digitaal EczeemCentrum voor Atopie, wat ze verder wil ontwikkelen naar een Digitaal Kinderdermatolologie Centrum.
“De uitgangssituatie is elke keer hetzelfde: Antwoord geven op de vragen van het kind met een huidafwijking en zijn ouders”. >> lees meer
2008 Gertrude Krekels
“Het is een hele eer om deze prijs in ontvangst te mogen nemen. Ik heb ervoor gekozen de 2.500 euro te geven aan de European Society of Micrographic Surgery.”