DE JURY

Inzendingen voor de GOUDEN LEEUW Dermatologieprijs worden door een onafhankelijke jury bekeken en beoordeeld. Het belangrijkste criterium is:


  • Verbetering van dermatologische zorg voor patiŽnten in Nederland gedurende het afgelopen jaar, middels een innovatief project, een onderzoek of een buitengewone inzet.


Eventueel worden referenties nagegaan bij de inzender van de nominatie of collega’s.

Na de beoordeling zal een winnaar worden geselecteerd. Deze wordt door de jury uitgenodigd om tijdens de uitreiking van de prijs zijn/haar project, werk of onderzoek toe te lichten in een korte presentatie. Degene die de winnaar heeft genomineerd blijft, indien gewenst, anoniem.

De jury bestaat uit:

Sander Koppen, St. Antonius Ziekenhuis
"Ken jij die dermatoloog om te bewonderen? Om zijn haast encyclopedische kennis, uitzonderlijke bevlogenheid of het vermogen om een vernieuwende organisatie te bouwen die de zorg echt verbetert. Deze inspirerende collega moet in den lande gekend en gelauwerd worden."
Bibi van Montfrans, Erasmus MC Rotterdam
"Wat is er mooier dan samen een groot compliment te geven aan je collega? Iemand die op zijn of haar eigen manier een echte bijdrage levert aan de dermatologie, waardoor wij allemaal beter onze competenties kunnen ontwikkelen en toepassen. Met de Gouden Leeuw prijs kunnen wij elkaar -onbeschermd- in het zonnetje zetten."
Onno ten Berge, Gelre ziekenhuizen Zutphen
"Breng jij met oprechtheid verlichting aan je patiënten; persoonlijk via onderzoek of innovatie? Dan hoort dat op waarde geschat en als voorbeeld gesteld te worden! Een landelijke prijs stelt deze prestatie of persoonlijkheid in staat om aanstekelijk te zijn voor onze vakgroepgenoten."
Markus Starink, AMC
"Elke dermatoloog verdient misschien wel de Gouden Leeuw prijs. Allemaal zijn we op onze manier uniek bezig en dragen we bij aan de zorg voor (dermatologische) patiŽnten. Sommige collega's doen iets extra's op het gebied van zorg, kennisverspreiding, onderzoek of organisatie. Het is een heel mooi gebaar om dat te waarderen met deze prijs!"
Marieke Seyger, Radboudumc
ďWie wil jij in de dermatologische schijnwerpers zetten? Iemand die je bewondert vanwege zijn/haar inzet voor patiŽnten, enthousiasme voor ons vak, of vernieuwende ideeŽn? Je collega die een voorbeeld is voor velen, maar misschien niet zo op de voorgrond treedt? Dit is je kans!Ē